menu
Leeuwarden

De success story van Cliënt Bedrijf79 Irma Boersma

20 April 2017

 

 

Wat er allemaal veranderd is in mijn leven in de afgelopen vijf jaar valt eigenlijk niet goed op papier te omschrijven. Vijf jaar geleden zat ik, door mijn zwangerschap, in de ziektewet. Ik begon op een gegeven moment met vrijwilligerswerk. Twee jaar terug viel ik samen met mijn gezin onder de WWB. Vanuit hier kon er niets voor ons geregeld worden. Mede door mijn vrijwilligerswerk bij Bedrijf79, toen nog Socversity, kon ik toch groeien.

Ik was in de afgelopen vijf jaar al wat gegroeid maar ik voelde dat ik nog verder kon groeien. Ik wilde wat bereiken in mijn leven en ik wou wat betekenen voor mijn medemens. Ik kreeg de kans vanuit mijn vrijwilligerswerk om een opleiding te gaan volgen. Ooit was mijn droom om in de zorg te werken maar daar is het toen, door verkeerde keuzes, niet van gekomen. Hier werd ik toen niet in gesteund.

Nu was die steun er wel! Niet alleen vanuit Bedrijf 79, maar ook vanuit mijn gezin. Twee jaar geleden ben ik er voor gegaan! Ik begon aan mijn opleiding Helpende. Veertig weken lang heb ik hard gewerkt om mijn diploma te behalen. Nu had ik de smaak te pakken en wilde verder. Vandaar dat ik aan de vervolgopleiding Verzorgende begon. Ook deze heb ik in veertig weken met een diploma behaald.

Het was twee jaar hard werken en afzien van de lange dagen, veel werken, weinig vrij en de steun van alle mensen om mij heen, heb ik het gered.

Ik heb nu een baan voor 24 uur in een zorginstelling voor dementerenden in Leeuwarden. Ik ben niet meer afhankelijk van uitkeringsinstanties en heb mijn leven 180 graden weten om te draaien.

Ik ben nog niet uitgeleerd. Ook in de toekomst wil ik mij nog verder ontwikkelen. Zonder de steun van Bedrijf79, van Bea Moed in het bijzonder, had ik dat nooit ontdekt en waar mijn kracht lag.

Geschreven door Irma Boersma. Succesvol cliënt van Bedrijf 79.

Recent nieuws

Job coaching

Persoonlijke coaching

De success story van Cliënt Bedrijf79 Irma Boersma

Re-integratie, ook voor jou!

Filosoof Phillip Blond: geef Big Society in de Wielenpôlle en Schepenbuurt een kans!